Uvjeti korištenja usluga

(Terms and conditions)

 • Sadnice šaljemo poštom, no ukoliko želite direktno podignuti biljke u vrtlariji potrebno se najaviti.

 • Način plaćanja: avansno ili pouzećem. Način plaćanja u vrtlariji: gotovina. 

 • Narudžbe obrađujemo  kronološki po datumu primitka. Moguće je da vrijeme i način isporuke dogovorimo posebno s kupcem. Prilikom plaćanja pouzećem iznos naručenih biljka plaćate prilikom preuzimanja paketa. U slučaju da biljke biljke želite platiti avansno, tada unaprijed plaćate iznos naručenih biljka i troškove pakiranja a naknadno, prilikom preuzimanja paketa, troškove poštarine.

 • Sadnice šaljemo na teritoriju Republike Hrvatske i Europske Unije.

 • Narudžbe možete izvšiti pismeno, faxom ili elektroničkom poštom na adresu  vrtlarijakalici@yahoo.com. Po primitku Vaše narudžbe smatrat ćemo da prihvaćate naše uvjete poslovanja.

 • S obzirom na to da biljke rastu i mijenjaju se, nekada se i razbole te uginu, ne možemo kontrolirati zalihe kao što se to radi u nekom skladištu vijaka. Katalog predstavlja spisak biljaka koje imamo u ponudi što ne znači da će sve navedene biljke uvijek biti na raspolaganju. Stoga, nakon što pošaljete narudžbu dobit će te odgovor s dostupnosti traženih biljka te s eventualnim zamjenama.

 • Sadnice proizvodimo u  kvadratnim loncima veličine 9 x 9 cm te okruglim loncima promjera 13 cm. Bujnije i snažnije biljke sadimo u okrugle lonce promjera 16 cm. Određene biljne vrste šaljemo golog korijena, a to su: bradate perunike, lopoči te određene vrste močvarnog bilja. Plutajuće i podvodno močvarno bilje prodajemo po porcijama, budući da se bez ikakvog problema zakorijenjuju direktno u vodi. Porcija se sastoji od 3 do 5 svježih izdanaka ovisno o sorti. Svi podatci o pakiranju su navedeni u katalogu.

 • Za svaku naručenu biljku dobit ćete etiketu s nazivom vrste, a za neke vrste vrste i kratke upute o sadnji.

 • Svaka će sadnica biti pažljivo pakirana kako bi se smanjile mogućnosti oštećenja tijekom transporta. Moguće je da veće biljke potkratimo kako bismo ih lakše smjestili u paket.

 • Biljke šaljemo isključivo radnim danom  od ponedjeljka do srijede (izbjegavamo slanje biljaka vikendom kako bi se izbjeglo nepotrebno ležanje u pošti). Četvrtkom biljke šaljemo isključivo ekspresnom dostavom.

 • Troškove pakiranja i slanja snosi kupac. Biljke su naša odgovornost sve dok ne prijeđu u vaše ruke. Nakon što primite biljke odgovornost prelazi na vas. Ne smatramo se odgovornim ako se biljke unište ili izgube nakon što su prešle u vaše ruke ili u ruke osobe koju ste ovlastili za preuzimanje. Ne smatramo se odgovornim za neuspjeh biljaka ako ih posadite na krivi položaj, krivo zalijevate, krivo rukujete s njima (orezivanje, okopavanje...) ili ako ne poštujete minimalne zimske temperature. Molimo vas da nas kontaktirate ako imate neke sumnje u vezi s nekom vrstom prije potvrđivanja narudžbe. Rado ćemo vas savjetovati u vezi za svakom biljkom.

 • Troškovi slanja i pakiranja ovise o težini paketa te se računaju po važećem cjeniku hrvatskih pošta (okvirne cijene):

-za pakete do 5 kg iznose 45 kn
-
za pakete od 5 do 10 kg iznose 55 kn
-
za pakete od 10 do 15 kg iznose 65 kn
-
za pakete od 15 do 20 kg iznose 75 kn

 • Troškovi pakiranja iznose minimalno 10,00 kn po paketu. Za pakiranje kada god je to moguće koristimo recikliranu kartonažu. Novu kartonažu naplaćujemo prema nabavnoj cijeni u iznosu od 15,00 kn, 20,00 kn, 25,00 kn i 35,00 kn po kartonu ovisno o dimenzijama kutije ( S, L, XL i XXL paket). Primjera radi u L paket stane 20 biljka u kvadratnim vazama od 9 cm ili 12 do 15 okruglih vaza promjera 12/13 cm.

 • Pošta  dodatno naplaćuje troškove pouzeća te postotak na iznos vrijednosti paketa. Kod plaćanja pouzećem, pošta će dodatno naplatiti svoje troškove u iznosu od 1% vrijednosti paketa, a minimalno 10,00kn.

 • Pakete šaljemo uslugama brze dostave HpExpresa. Za pakete težine veće od 20 kg, te za više paketa (skupne pošiljke) također koristimo uslugu HpExpressa. Na zahtjev kupaca istu uslugu koristimo i za manje pakete.
 • Iznimno, zbog velikog interesa, narudžbe do 200,00 kn vrijednosti šaljemo običnom poštom. U tom slučaju jedina opcija plaćanja je pouzećem a odgovornost za eventualne štete i kašnjenje s dostavom prelazi isključivo na vas.
 • Budući da pripremanje paketa oduzima puno vremena, zamolili bismo cijenjene kupce da minimalni iznos narudžbe bude 100 kn.

 • Molimo za razumijevanje zbog mogućega kašnjenja s isporukom sadnica u mjesecima ožujku i travnju. U tom se razdoblju u vrtlariji bavimo proizvodnjom te presadnjom sadnica, radove za koje je potrebno izdvojiti više vremena.

 • Narudžbenicu ispunite ispravno s vašim podatcima. Nepotpune narudžbe neće biti uzete u obzir. Ako prilikom narudžbe niste naveli vašu adresu te ako ste već ranije kupovali kod nas, biljke će biti poslane na adresu navedenu u prijašnjim narudžbama .
 • U slučaju da se narudžbom naruče sadnice koje su privremeno nedostupne, biljke ćemo zamijeniti drugima sukladno željama kupaca. Biljke ne mijenjamo svojevoljno. Pošto smo se odlučili ponuditi veći broj rijetkih vrsta, biljke proizvodimo u malim količinama (za razmnožavanje određenih vrsta potrebno je duže vrijeme te se ponekad ne dobije potrebna količina ovisno o nama neovisnim faktorima). Stoga, molimo cijenjene kupce za razumijevanje ako naručenu količinu sadnica ne možemo u cijelosti isporučiti. Potrebno se pribilježiti za određene (rijetke) vrste.

 • Biljke čija je prizvodnja počela u tekućoj godini bit će na raspolaganju kupcima nakon  svibnja/lipnja (ovisno o vrsti, prije ili kasnije) te će u katalogu biti označene oznakom Novo!.

 • Veće količine biljka (javne nasade, velike projekte uređenja itd) proizvodimo samo prema narudžbi uz avansno plaćanje 30 - 40 % ukupnog iznosa narudžbe (ovisno o biljnoj vrsti i težini uzgoja). Biljke proizvodimo u malim količinama prema našim potrebama. Nove biljke jedne vrste ne proizvodimo sve dok se zalihe te biljke ne prodaju. Od takve narudžbe ne možete odustati ili se predomisliti te uplaćeni avans ne vraćamo.

 • Pozivamo cijenjene kupce da redovito posjećuju naš katalog kako bi na vrijeme bili obaviješteni o dostupnosti vrsta. Katalog će se redovito ažurirati. Svaka nova inačica kataloga poništava prethodne.

 • Zbog velikog broja vrsta i sorti koje uzgajamo samoposluživanje u vrtlariji nije dozvoljeno.

 • Vaše podatke koristimo samo za obradu narudžbe i slanje paketa. Vaše osobne podatke ne pohranjujemo niti ih dijelimo trećim osobama. Mail koji upišete prilikom narudžbe eventualno koristimo kako bi Vas obavijestili o akcijskim ponudama, novom katalogu ili održavanja predavanja i radionica. Ukoliko ne želite primati takve obavijesti slobodno to navedite.

 • U slučaju da kupac naruči robu, a odbije je platiti i primiti zadržavamo pravo tražiti od kupca nadoknadu poštanskih i vlastitih manipulativnih troškova. Ako vas dostavna služba ne nađe kod kuće u više navrata te ne uspije dostaviti paket s biljkama i vrati nam ga, zadržavamo pravo da vam naplatimo troškove slanja i manipulacije te iznos cijele narudžbe ako se biljke vrate nakon dugog putovanja u jako lošem i u neupotrebljivom stanju.

 • Trošak vračanja biljaka snosi kupac.

 • Ako ste izrazili želju da biljke direktno preuzmete u vrtlariji od narudžbe možete odustati jedino ako biljke još nisu spremne za preuzimanje.
 • Ako kupac naruči/rezervira sadnice i dogovori termin osobnog preuzimanja u vrtlariji te iste ne preuzme u dogovoreno vrijeme, smatrat ćemo da su biljke uredno preuzete 30 dana nakon dogovorenog termina. Uplaćeni iznos u tom slučaju ne vraćamo.
 • U slučaju da se naručene i plaćene biljke ne preuzmu u dogovoreno vrijeme/dan zadržavamo pravo da vam naplatimo ležarinu i dodatne troškove održavanja u minimalnom iznosu od 10,00 kn po danu zakašnjenja s preuzimanjem.
 • Zadržavamo pravo mijenjanja cijena bez prethodne najave.

 • Biljke ne proizvodimo u ljekovite i prehrambene svrhe. Ne smatramo se odgovornim za posljedice nastale konzumacijom biljaka.

 • Poklon bonovi:

  Iznos poklon bona se uplaćuje na naš račun.

  Nakon vidljive uplate poklon bon šaljemo osobi kojoj je namijenjen.

  Sadnice se mogu podignuti nakon 01.03.2016./2017. u vrtlariji uz prethodnu najavu. Ako osoba koja dobiva poklon bon želi naručiti biljke i dobiti ih putem pošte, poštarina za paket se naknadno naplaćuje ili se mora obračunati unutar vrijednosti poklon bona. Poklon bon vrijedi 12 mjeseca od datuma izvršene uplate. Budući da se radi o zaključnoj prodaji poklon bonovi se ne mogu vratiti, poništiti ili  zamijeniti za novac. Minimalni iznos poklon bona je 100,00 kn. Poklon bon valja iskoristiti odjednom i u punom iznosu.

 • Europski zakon o zaštiti potrošača omogućava vam pravo na predomišljanje i vraćanje naručenih proizvoda te odgodu narudžbi u roku od 14 dana od potvrde narudžbe. Prema tom zakonu to pravo ne možete iskoristiti pri kupovini lako kvarljivih proizvoda (perishable goods) u koje spada i cvijeće. Nakon što potvrdite narudžbu možete u roku od 14 dana odustati od naručenih biljaka ako one nisu već spakirane i poslane na vašu adresu. Nakon isteka tog roka vaša je narudžba obvezujuća. Nemate se pravo predomisliti u vezi kupnje nakon što biljke primite i raspakirate. Svaka je biljka pregledana prije slanja te vam uvijek šaljemo najbolje sadnice koje imamo na raspolaganju pa se nadamo da neće biti problema u vezi kvalitete biljaka. Ako dođe do većih oštećenja biljaka prilikom transporta molimo vas da nas odmah kontaktirate pisanim putem u roku od 2 dana. Ako je neka biljka jako oštećena poslati ćemo vam novu. Moguće je da zatražimo da nam pošaljete sliku kako bi utvrdili štetu. Također, budući da mnoge sorte razmnožavamo sjemenom, moguće je i normalno da se s vremena na vrijeme pojavi neka biljka koja odstupa od zadanih osobina neke sorte. U tom slučaju možete u roku od godinu dana zatražiti biljku koja odgovara zadanim kriterijima za određenu sortu. Također, možete zatražiti zamjenu ako vam je npr. naručena biljka procvjetala u krivoj boji. Biljke naručene i proizvedene specijalno i samo za vas (naručena proizvodnja) ne možete otkazati.

 • Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (Nar. nov., br. 41/14.) obavještavamo potrošače da nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu mogu iskazati prigovorom u pisanoj formi u našim poslovnim prostorijama pri čemu ćemo Vam bez odgađanja pisano potvrditi primitak prigovora. Prigovor također možete poslati putem pošte ili elektroničke pošte,na adresu: OPG Davor Cetina, Trgovačka 143, 52215 Vodnjan ili na e-mail adresu: vrtlarijakalici@yahoo.com

  Obvezujemo se odgovoriti u pisanom obliku na zaprimljene prigovore u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora.

  U pisanom prigovoru molimo vas da navedete:

  Ime i prezime:

  Adresa za dostavu odgovora:

  Prigovor:

 • Vaša je odgovornost pročitati ove uvjete korištenja.

 • Sve su slike koje se nalaze u katalogu snimljene u vrtlariji i vlasništvo su Davora Cetine. Njihovo koristenje bez pismenog dopuštenja nije dozvoljeno. Komercijalno korištenje bilo kojeg djela kataloga, tekstova i slika nije dozvoljeno. Nije dozvoljeno mijenjati, distribuirati, objavljivati ili na bilo koji drugi način prenositi ili prodavati informaciju i fotografiju objavljenu na ovim stranicama bez odobrenja vlasnika. Privatnim osobama je dopušteno korištenje za osobnu uporabu. Ne-komercijalno korištenje dopušteno uz prethodni upit te obavezan navod izvora i autora navodom teksta: preuzeto sa stranice “ Vrtlarija Kalići” i linkom do naših stranica. Dizajn i izrada kataloga: Davor Cetina.

 • Slike biljaka služe kao primjer kako će biljka izgledati kako bude rasla u vašem vrtu. To ne znači da će te dobiti istu biljku kao na slici pogotovo ako biljke naručujete u rano proljeće kada vegetacija nije još krenula ili u kasnu jesen kada se vegetacija gasi te se biljke povlače u tlo ili im otpada lišće. Za patuljaste i sitne sorte/vrste ili sorte/vrste nižeg rasta (navedeno u opisu same biljke u katalogu) nerealno je očekivati veliku i razbujalu biljku.

 • Boja cvijeta na slikama u katalogu, printane na papiru ili prikazane na drugim računalima može se razlikovati od stvarne boje cvijeta hibrida zbog tehničke konfiguracije različitih medija.

 • Ne dopuštamo razmnožavanje naših sorata biljaka u komercijalne svrhe bez našeg pisanog odobrenja. Zadržavamo pravo naplatiti vam razmnožavanje biljaka po proizvedenom komadu ako za to saznamo ili vidimo u prodaji naše sorte biljaka a da za to nemate naše dopuštenje. Također ne odobravamo da se našim sortama mijenja ime.
 • Slanjem narudžbe smatramo da prihvaćate ove uvjete poslovanja.
 • Uvjeti poslovanja objavljeni na ovim stranicama predstavljaju one koji su uvijek aktualni te važeći u trenutku vaše narudžbe.
 • Za kraj kako kaže stara narodna "Čisti računi, duga ljubav" :) Molimo vas da pravovremeno zatražite sve informacije koje vas zanimaju prije naručivanja. Rado ćemo odgovoriti na svaki vaš upit