Zaštita privatnosti (Privacy Policy)

 

Izjava o zaštiti privatnosti

 

OPG Davor Cetina "Vrtlarija Kalići" (u daljnjem tekstu "Vrtlarija Kalići" ili "mi") putem ove politike privatnosti želi obavijestiti korisnike i posjetitelje naše web stranice o svrsi, vrsti i opsegu obrade osobnih podataka. Kao što vjerojatno već znate, 25.05.2018. stupa na snagu Opća uredba o zaštiti osobnih podataka u Europskoj uniji (General Data Protection Regulation - GDPR). Iz tog razloga, uvodimo određene novosti u procese, organizaciju i pravne uvjete, a u svrhu dodatne zaštite vaših osobnih podataka, te njihove privatnosti i transparentnosti. Naše web stranice i usluge stalno se revidiraju i poboljšavaju pa će se stoga i ova pravila o privatnosti redovito revidirati i ažurirati. To se osobito odnosi na sve one postupke koji se koriste za provođenje statističke analize uporabe ovih stranica, kao i na one koji se koriste za mjerenje učinkovitosti načina oglašavanja i usporedivih usluga.

 

Tekst Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka u EU na hrvatskom jeziku možete pronaći na:

 

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HR/TXT/?uri=celex%3A32016R0679

 
Korištenje osobnih podataka

Prikupljamo, obrađujemo i koristimo osobne podatke (sukladno definicijama europskog Zakona o obradi podataka) kako bismo pružili naše usluge. Promidžba naših proizvoda i pružanje informacija u vezi s proizvodima itd. Našim korisnicima kao i ostalim zainteresiranim stranama je njihova prirodna komponenta. Opseg obrade osobnih podataka ovisi o tome jesu li naše web stranice samo posjećene ili se naručuju proizvodi putem naše narudžbenice.

 
Obrada osobnih podataka naših korisnika: Koji se podaci spremaju i kako se koristi?

Korisnik prilikom naručivanja biljaka , putem naše narudžbenice, dostavlja nam svoje podatke o Imenu i Prezimenu, Adresi stanovanja, Telefonskog broja te kontakt E-mail adresu kao i podatke o željenim / Naručenim proizvodima. Podatke koje nam dostavljate su minimalni te su nužni kako bi vam mogli dostaviti tražene proizvode. S obzirom na to da slanjem narudžbenice potpisujete ugovor o kupnji proizvoda s nama te pristajete na naše uvijete poslovanja, ovi su podatci obavezni po drugim zakonima. Bez davanja tih osnovnih podataka nažalost nećemo vam moći pružiti uslugu.

 

Zbog poreznih i drugih propisa dužni smo sačuvati podatke o naplati/narudžbama na razdoblje od 10/5 godina. Podatke u ovu svrhu čuvamo isključivo u pisanom/printanom obliku u našoj arhivi. Vaše osobne podatke navedene u narudžbenici ne dajemo na uvid trećim stranama. Na zahtjev nadležnih institucija dužni smo dati informacije i vaše osobne podatke u skladu sa zakonskim odredbama.

 

E- mail adresa navedena u narudžbenici, potrebna je kako bi komunicirali s našim korisnicima putem mail servisa Yahooa u vezi s naručivanjem proizvoda, općim informacijama o proizvodima, slanjem ponuda, upita i slično.

 

Za vrijeme trajanja ugovornog odnosa odnosno procesa narudžbe (naručivanje, provjera stanja naručenih proizvoda, potvrda narudžbe, slanja proizvoda) kao i po prestanku našeg ugovornog odnosa, nakon dostave traženih proizvoda, možemo stupiti s vama u kontakt preko sljedećih komunikacijskih kanala za koje ste nam dali privolu: pozivom, SMS-om, E-mail-om te pismeno putem pošte.

 

E- mail adresu navedenu u narudžbenici, čuvano na duže razdoblje a nju eventualno koristimo za slanje informacija o aktualnim zbivanjima u vrtlariji, akcijama, općenite obavijesti, informacije o dostupnosti biljaka i slično. Na novoj narudžbenici možete samostalno odrediti koje vaše osobne podatke možemo prikupljati i obrađivati i način na koji vas u tu svrhu možemo kontaktirati. Vašu privolu možete uskratiti u bilo kojem trenutku, te je u bilo kojem trenutku ponovno dati. Više pročitajte u sekciji Newlettera.
 

Pohrana kolačića na vašem računalu / uređaju:

Kolačići su sitne tekstualne datoteke pohranjene na vašem računalu. Najčešće su kolačići pohranjeni tijekom trajanja trenutačne sesije, tj. sve dok ne zatvorite preglednik, no u nekim slučajevima pohranjeni su na duže vrijeme. Pregled kolačića koje koristimo, kao i mogućnost prigovora o obradi i prikupljanju podataka putem kolačića (tj. isključivanje), može se naći u daljnjem tekstu ove politike zaštite privatnosti.

 
Ovim putem želimo iskoristiti priliku da vas obavijestimo unaprijed i zasebno o sljedećim kolačića:

 
Kolačići sesije za identifikaciju:

Kada pregledavate našu web stranicu, ona automatski postavlja cookie da prepozna vaš preglednik (kolačić sesije). Većina preglednika prihvaća kolačiće prema zadanim postavkama. Moguće je promijeniti postavke preglednika kako bi se odbili svi kolačići. Ako je vaš preglednik postavljen na odbijanje svih kolačića, naša stranica i njene funkcije neće ispravno raditi. Međutim, kolačiće možete izbrisati u bilo kojem trenutku.

 

Kolačići za oglašavanje i analizu:

Na ovim stranicama koristimo usluge treće strane za analizu posjećenosti naših stranica, oglašavanje, i u svrhe vezane uz osiguranje kvalitete. Ove usluge mogu postaviti kolačiće treće strane i / ili pikselne oznake (web beacons) kako bi vam mogli prikazivati određene bannere na regionalnoj ili tematske teme dok surfate webom. Većina preglednika omogućuje vam u bilo kojem trenutku, deaktiviranje kolačića treće strane putem postavki samog preglednika.

 
OPG-a Davor Cetina "Vrtlarija Kalići" koristi sljedeće usluge treće strane:

 

Jimdo:

 

Web stranica OPG-a Davor Cetina izrađena je koristeći usluge tvrtke Jimdo GmbH, Stresemannstrasse 375, 22761, Hamburg, Njemačka putem njihove web stranice Jimdo.com. Jimdo prikuplja podatke s vaših uređaja (računala, mobilnih telefona, tableta itd.). Te informacije uključuju identifikacije specifične za uređaj i informacije kao što su IP adresa, podaci o kolačićima, mobilni uređaj i identifikatori oglašavanja, verzija preglednika, vrsta i inačica operacijskog sustava, informacije o mobilnoj mreži, postavke uređaja i softverske podatke.

 

Jimdo dodatno brine o zaštiti podataka koje prikuplja u anonimiziranom obliku dok pregledavate naše stranice. Više o njihovoj politici zaštite privatnosti možete pronaći na: https://www.jimdo.com/info/privacy/

 
Yahoo:

 

Sva komunikacija mailovima između nas i naših korisnika odvija se putem servera i servisa tvrtke Yahoo/ Oath/ Verizon.Yahoo prikuplja podatke s vaših uređaja (računala, mobilnih telefona, tableta itd.). Te informacije uključuju identifikacije specifične za uređaj i informacije kao što su IP adresa, podaci o kolačićima, mobilni uređaj i identifikatori oglašavanja, verzija preglednika, vrsta i inačica operacijskog sustava, informacije o mobilnoj mreži, postavke uređaja i softverske podatke.

 

Yahoo dodatno brine o zaštiti podataka navedenim u mailovima te više o njihovoj politici zaštite privatnosti možete pronaći na: https://policies.oath.com/us/en/oath/privacy/index.html

 

OPG Davor Cetina čuva mailove na svom računu u razdoblju od godinu dana do maksimalno dvije godine nakon čega se trajno brišu iz sustava. U svakom trenutku možete zatražiti brisanje tih podataka.

 

Google:

OPG Davor Cetina koristi različite usluge od američkog Google Inca. Ove usluge uključuju Google Analytics, Google Adwords, Google upravitelj oznaka, Google reCaptcha, Google fontovi i Google karte.

 
Google Analytics:

Naša stranica na Jimdo.com koristi uslugu
Google Analytics. Usluga Google Analyticsa pohranjuje kolačiće na vašem računalu koji nam omogućuju analizu obrasca surfanja posjetitelja naše web stranice. Informacije koje generira kolačić o vašoj upotrebi ove web stranice (uključujući vašu IP adresu) šalju se na Google poslužitelj u Sjedinjenim Američkim Državama i pohranjuju se tamo u anonimiziranom obliku. Google će koristiti ove informacije kako bi procijenio vašu upotrebu web stranice, sastavio izvješća o aktivnostima (statistike) na web stranici za naše potrebe. Ako to zahtijeva zakon, Google će prenijeti te podatke trećim stranama. Google će također prenijeti podatke trećim stranama za obradu, pod uvjetom da se ta obrada obavlja u ime Googlea. Ni pod kojim uvjetima Google neće povezati vašu IP adresu s bilo kojim drugim podacima koje Google posjeduje. Ako želite, postavke preglednika možete prilagoditi tako da odbijete pohranjivanje kolačića. Imajte na umu, međutim, da ako odbijete sve kolačiće, nećete nužno imati pristup svim funkcijama ove web stranice. Koristeći ovu web stranicu pristajete na obradu vaših podataka od strane Googlea kao što je gore opisano, za gore navedenu svrhu. Ako želite spriječiti spremanje vaše IP adrese tijekom trenutne posjete ovim web stranicama i ubuduće, to možete učiniti tako da instalirate plugin za vaš preglednik koji je dostupan ovdje: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout (Google Analytics Opt-out Browser Add-on)

Dodatne informacije o tome kako Google obrađuje podatke koji se odnose na vašu osobu u svojoj mreži oglašavanja potražite ovdje: https://policies.google.com/technologies/ads

 
Google upravitelj oznaka

Google upravitelj oznaka predstavlja rješenje kojem upravlja Google Inc., koji omogućuje upravljanje oznakama web-lokacija kojima se upravlja putem sučelja. Alat za upravljanje oznakama (koji implementira oznake na web stranicama) jest domena bez kolačića i ne registrira osobne podatke. Alat uzrokuje aktiviranje ostalih oznaka koje mogu registrirati podatke pod određenim okolnostima. Google upravitelj oznaka ne pristupa tim podacima.

Google reCaptcha:

Koristimo reCAPTCHA uslugu tvrtke Google Inc. kako bismo zaštitili svoje poruke poslane putem kontakt obrazaca (Brzi upit) koji se nalazi na ovoj web stranici. Ovaj dodatak provjerava jeste li prava osoba kako bi spriječio da se šalju lažne poruke putem spam robota. Ovaj usluga uključuje slanje IP adrese i moguće druge podatke koje Google traži za pravilno funkcioniranje Google reCAPTCHA usluge. U tu će se svrhu vaši podatci slati Googleu u anonimiziranom obliku. Samo u iznimnim slučajevima slat će se vaša puna IP adresa na Google poslužitelje u Sjedinjenim Američkim Državama i tamo je će naknadno biti skraćena/anonimizirana. Google će koristiti te informacije kako bi procijenio vašu upotrebu ove usluge. IP adresa koju šalje reCaptcha s vašeg preglednika ne smije se spajati ni s bilo kojim drugim Googleovim podacima.

Prikupljanje ovih podataka podliježe propisima o zaštiti podataka tvrtke Google (Google Inc.). Za više informacija o Googleovim pravilima o privatnosti posjetite: https://policies.google.com/privacy

Koristeći se reCAPTCHA uslugom, pristajete na obradu podataka o vama od strane Googlea na gore navedene načine i namjene.

 
Facebook plug-in:

Naša web stranica koristi društvene dodatke s facebook.com stranice, kojima upravlja Facebook, Inc. (. Ovi dodatci označeni su logotipom Facebooka ili izrazom "Facebook Social Plugin". Kada posjetite našu web stranicu koja sadrži Facebook Social Plugin, vaš preglednik stvara izravnu vezu s Facebook poslužiteljima. Putem Facebooka sadržaj plug-ina prenosi se izravno u vaš preglednik. Facebook, zauzvrat, biva obaviješten svaki put kada se pristupi web stranici. Ako imate Facebook profil, tvrtka može povezati posjet našoj web stranici s vašim profilom pomoću JavaScripta i postavljenim kolačićima. Ako stupite u interakciju s plug-inom na našoj web stranici, na primjer klikom na gumb "Sviđa mi se" ili odgovaranjem na poruku, te će se informacije slati izravno na Facebook. Pomoću dodataka vašem pregledniku možete spriječiti prenošenje tih informacija. Imajte na umu da tada društveni Facebook plug-in neće više raditi ispravno.

Za više informacija o svrsi i opsegu prikupljanja podataka, daljnjoj obradi i korištenju podataka od strane Facebooka, kao i vašim pravima te promjenama postavki koje možete napraviti, molimo Vas da pročitate pravila o privatnosti tvrtke Facebook na: https://www.facebook.com/policy.php

 

Informacije o logiranju na našu web stranicu:

Kada posjetite našu Jimdo web stranicu, Jimdo poslužitelj automatski sprema informacije koje šalje vaš preglednik svaki put kad posjetite ovu web lokaciju. Te informacije uključuju vaš zahtjev, IP adresu, vrstu preglednika, jezik te datum i vrijeme vašeg zahtjeva. Informacije se upotrebljavaju za analizu i održavanje tehničkog rada Jimdo servera i mreže te u svrhu sprječavanja zlouporaba. Jimdo će te podatke u cjelini i automatski izbrisati nakon tri mjeseca.

 

Newsletter:

 *Napomena: servis još nije u funkciji

 

Za informacije koje pružamo preko našeg newslettera koristimo usluge tvrtke Rocket Science Group (Atlanta, Georgia, Sjedinjene Američke Države) te njenog newsletter servisa MailChimp dostupan na stranici mailchimp.com
Naš newsletter sadrži poveznice i grafiku kako bi nam pomogao saznati jeste li zapravo čitali naš newsletter i koje vas teme odn poveznice najviše zanimaju. To nam omogućuje da poboljšamo našu uslugu i povećamo kontrolu kvalitete.

 

Svatko može postati korisnik našeg newslettera jednostavnom registracijom pute okvira na našoj web stranici. U tu svrhu prikupljamo vaše podatke kao što su Ime i prezime te vaš mail. Ovi podatci spremaju se automatski na server MailChimpa u našu mailing listu. Podatke kupaca možemo i mi dodati ako nam je za to dana privola u našoj narudžbenici prilikom naručivanja naših proizvoda.

 

U svakom trenutku možete ukloniti vaš pristanak na dobivanje newslettera, odnosno tražiti brisanje vaših podataka iz naše mailing liste. Također možete pronaći poveznicu "odjaviti se" u svakom primljenom newsletteru.

 

Za više informacija o svrsi i opsegu prikupljanja podataka, daljnjoj obradi i korištenju podataka od strane MAilChimpa, kao i vašim pravima te promjenama postavki koje možete napraviti, molimo Vas da pročitate pravila o privatnosti tvrtke Rocket Science Group na: https://mailchimp.com/legal/privacy/

 

Kurirske službe za dostavu naručenih proizvoda:

 

Prilikom slanja naručenih proizvoda vaše ime i prezime, adresu stanovanja te eventualno broj telefona prosljeđujemo dostavnim službama kako bi vam mogli dostavili naručene proizvode. Slanjem narudžbe pristajete na tu mogućnost. Ako odbijete dati vaš pristana na to, narudžba se neće moći realizirati. Eventualno, nekim kurirskim službama prosljeđujemo i vaš mail kako bi vam mogli slati informacije o statusu i praćenju pošiljke.

 
Dostava sadržaja naše web stranice:

Koristimo usluge tvrtke Fastly, Inc. za isporuku sadržaja naše Jimdo web stranice putem Jimdo.com servisa. Fastly, Inc. osigurava brzu pristup našoj web stranici iz cijelog svijeta. Pravila o privatnosti tvrtke Fastly, Inc. mogu se naći ovdje: https://www.fastly.com/privacy

Ako Jimdo stekne druga tvrtka, podaci koji uključuju osobne podatke mogu se prenijeti na stjecatelja u okviru relevantnih odredbi o zaštiti podataka.

 

Šifriranje:

Za HTTP šifriranje (TLS) naše Jimdo web stranice koristimo besplatnu uslugu "Let's Encrypt". Putem integracije certifikata enkripcije Jimdo može pružiti tzv. "šifriranje transporta" koji štiti komunikaciju na Jimdo web stranici od neovlaštenog pristupa neovlaštenih trećih strana.

 

 

Vaši podatci

 

Podatke koje prikupimo iz naših narudžbenica te upita korisnika neće se prodavati trećim stranama. Nećemo dijeliti niti prenositi nikakve osobne podatke bez vašeg izričitog pristanka, osim ako:

 1. smo zakonski dužni to učiniti
 2. u cilju ispunjavanja ugovornih obveza (narudžbenica) s korisnikom naših usluga i / ili radi provođenja prava i obveza ovih uvjeta korištenja i odgovarajućeg ugovornog odnosa između korisnika naših usluga i nas

 

Ne brišemo vaše podatke ako:

 

 1. ako su potrebni za obračun troškova naših usluga (možemo ih obrađivati samo do zastare tražbina u skladu s općim propisima kojima se uređuju obvezno-pravni odnosi)
 2. u slučaju da je pokrenut postupak prisilne naplate

 3. ako je uložen prigovor na proizvod ili uslugu u roku, sve do konačnog dovršetka postupka po prigovoru ( Zakon o zaštiti potrošača i dr.)

 

Osobne podatke obrađujemo u svrhu:

 

 1.  realizacije ugovornih obveza odnosno realizacije narudžbe
 2. prepoznavanje pogrešaka i otkrivanje zlouporaba i prevara

 3. naplata naših potraživanja

 4. kontaktiranje

 

Upravljanje vašim privolama:

 

Vašim privolama možete upravljati na posebnoj stranici koja se nalazi u sklopu naše narudžbenice.

 

Privolu za kontaktiranje možete opozvati u bilo kojem trenutku. Isto tako, možete u bilo kojem trenutku prigovoriti našoj obradi vaših osobnih podataka. Vašu privolu možete ponovo dati u bilo kojem trenutku putem direktnog kontakta ili putem posebnog dijela u našoj narudžbenici.

 

Slanjem narudžbenice za naše proizvode prihvaćate naše uvjete korištenja što po hrvatskim propisima predstavlja sklapanje ugovora. Bez vaših podataka nećemo biti u stanju ispuniti ugovorne obveze niti ćemo moći s vama zaključiti ugovor.

 

 

Pravni temelj za našu obradu podataka

 

Prikupljamo, upotrebljavamo i dijelimo podatke koje imamo, na prethodno opisane načine:

 

 1. onako kako je nužno za ispunjavanje uvjeta korištenja naših usluga na koje ste pristali u trenutku slanja vaše narudžbe, a u skladu s vašim pristankom, koji možete opozvati u svakom trenutku

 2. onako kako je nužno za postupanje u skladu s našim pravnim obvezama.

 3. radi zaštite vaših i naših interesa

 4. onako kako je nužno zbog naših legitimnih poslovnih interesa, osim ako vaši interesi ili temeljna prava i slobode koji zahtijevaju zaštitu osobnih podataka imaju prednost pred tim interesima.

 


Vaša prava:

 
Pravo na informaciju:

 

Rado ćemo vas obavijestiti o tome koji su osobni podaci koje smo spremili. Ove informacije su besplatne, obrađuju se u kratkom roku i obično se prenose putem e-pošte (također putem pošte na zahtjev).

 

Pravo na ispravak, brisanje i blokiranje:

 

U skladu s člankom 35. Zakona o zaštiti podataka, imate pravo zatražiti da se svi osobni podaci koje prikupimo od vas na zahtjev ispravimo, izbrišemo ili blokiramo. Takvi se zahtjevi mogu poslati nama u tekstualnoj formi poštom ili putem e-pošte: vrtlarijakalici@yahoo.com. Molimo da uzmete u obzir da postoje razlozi koji onemogućuju trenutačno brisanje, primjerice kod zakonski propisanih obveza arhiviranja.


Pravo na mogućnost prijenosa podataka:

 

Možete zatražiti da vam podatke koje ste nam povjerili radi arhiviranja dostavimo u čitljivom formatu ako te podatke obrađujemo na temelju suglasnosti koju ste nam dali i koju možete opozvati ili radi ispunjenja našeg ugovora.

 

Pravo na žalbu:

 

Ako mislite da smo prilikom korištenja vaših osobnih podataka prekršili hrvatske ili europske propise o zaštiti podataka molimo vas da nam se javite kako bi vam objasnili nastalu situaciju. Imate se pravo žaliti Agenciji za zaštitu podataka i nadzornom tijelu unutar EU-a.

 

Potvrda identiteta, ostvarivanje i zlouporaba prava:

 

U slučaju dvojbe možemo zatražiti dodatne podatke radi provjere vašeg identiteta. Ako želite ostvariti neko od navedenih prava kontaktirajte nas na naš mail ili putem pošte na našu službenu adresu. U slučaju da se s nekim od navedenih prava koristi previše često, s namjerom zlouporabe, možemo vam naplatiti troškove obrade vašeg zahtjeva ili odbiti obraditi vaš zahtjev.

 

 

Izmjene ove Izjave o zaštiti privatnosti [Verzija 01.2018 (21.05.2018)]

U interesu transparentnosti redovito ćemo ažurirati ova pravila o privatnosti. U slučaju značajnih promjena koje bi mogli utjecati na prava naših korisnika, obavijestit ćemo unaprijed o tim promjenama (primjerice putem e-maila ili newslettera) i, gdje je to primjenjivo, obavijestiti vas o dostupnim postupcima za ispravak.

Ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi s ovim pravilima o zaštiti privatnosti, možete nas kontaktirati putem obrasca ili poštom na:

 

OPG Davor Cetina, Trgovačka 143, 52215 Vodnjan

 

e-mail: vrtlarijakalici@yahoo.com

 

Kontakt forma o zaštiti privatnosti

Please enter the code:

Note: Please fill out the fields marked with an asterisk.